GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

HIMNI KOMBËTAR

Rreth flamurit të përbashkuar

Ekzekuto

Rreth flamurit të përbashkuar
Me një dëshir’ dhe një qëllim,
Të gjith’ atij duk’ ju betuar
Të lidhim besën për shpëtim.

Prej lufte veç ay largohet
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk friksohet,
Por vdes, por vdes si një dëshmor!

 

Në dorë armët do t’i mbajmë
të mprojmë atdhenë në çdo kënt,
Të drejtat tona ne s’i ndajmë,
Këtu armiqtë s’kanë vent.

Se Zoti vetė e tha me gojė
Qė kombe shuhen pėrmbi dhe,
Po Shqipėria do tė rrojė,
Pėr tė, pėr tė luftojmė ne!

 

O flamur, flamur,shenj’ e shenjtė,
Te ty betohemi kėtu,
Pėr Shqipėrin’ atdhen’ e shtrenjtė,
Pėr nder’ edhe lavdimn’ e tu.

Trim, burrė quhet dhe nderohet
Atdheut kush ju bė theror;
Pėr jet’ ay do tė kujtohet
Mi dhet, mi dhe si njė shėnjtor!

 

Fialat: Aleksandër Stavre Drenova
Muzikë: Ciprian Porumbescu
(1912)
 

Index

© Giovanni Armillotta, 1999