GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve tė Shqipėrisė. Vitet ’30 [The History of Albanian Football Championships. The Thirties, 1999]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1930
National Championship
Second Division
National Cup

 

First National Championship
(start: April 6ht, 1930)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
SPORTKLUB TIRANË
10
5
4
1
17
7
14
2
Skënderbeu Korçë
10
5
4
1
14
5
14
3
Bashkimi Shkodran
10
4
5
1
20
14
13
4
Teuta Durrës
10
3
2
5
12
17
8
5
Urani Elbasan
10
3
1
6
9
20
7
6
Sportklub Vlorë
10
1
2
7
4
13
4

Finals (June 29th and July 6th, 1930)
Skënderbeu Korçë-SPORTKLUB TIRANË 0-2 0-2
(Skënderbeu refused to play both matches)

Champions of Albania: Sportklub Tiranë
relegated:
none
promoted: Muzaka Berat
goals: 80; 2,5 per match
top scorer: ?

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

National Cup
it started on December 11th, 1938

Index

© Giovanni Armillotta, 2000