GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve tė Shqipėrisė. Vitet ’30 [The History of Albanian Football Championships. The Thirties, 1999]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1936
National Championship
Second Division
National Cup

National Championship
(start: April 5th; finished: July 12th, 1936)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
SPORTKLUB TIRANË
14
11
3
0
50
8
25
2
Vllaznia Shkodër
14
10
3
1
27
12
23
3
Besa Kavajë
14
4
5
5
21
22
13
4
Skënderbeu Korçë
12
4
3
5
16
18
11
5
Durrësi
14
3
5
6
14
19
11
6
Dragoj Pogradec
14
4
1
9
11
31
9
7
Bashkimi Elbasanas
14
3
2
9
12
24
8
8
Ismail Qemali Vlorë
12
3
2
7
14
31
8

Champions of Albania: Sportklub Tiranë
relegated:
none
goals: 165; 3,1 per match
top scorer: Riza Lushta (Sportklub T.) 11 goals

 

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

National Cup
it started on December 11th, 1938

Index

© Giovanni Armillotta, 2000