GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve tė Shqipėrisė. Vitet ’30 [The History of Albanian Football Championships. The Thirties, 1999]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1937
National Championship
National Cup

1937: Luigj Shala, Eqrem Stërmasi and Llazar Mima
the first Albanian FIFA Referees

 

National Championship
(start: April 25th; finished: December 18th, 1937)
No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
SPORTKLUB TIRANË
18
17
1
0
74
8
35
2
Vllaznia Shkodër
18
14
1
3
55
15
29
3
Besa Kavajë
18
10
2
6
49
20
22
4
Skënderbeu Korçë
18
8
2
8
22
31
18
5
Bashkimi Elbasanas
18
7
3
8
28
28
17
6
Bardhyli Lezhë
18
6
3
9
22
42
15
7
Dragoj Pogradec
18
4
5
9
18
36
13
8
Durrësi
18
4
3
11
13
35
11
9
Ismail Qemali Vlorë
18
3
4
11
10
43
10
10
Tomori Berat
18
3
4
11
17
50
10

Play-off between Ismail Qemali Vlorë and Tomori Berat for relegation:
Ismail Qemali V.-Tomori B. 2-1 (in Kavajë)

Champions of Albania: Sportklub Tiranë
relegated:
Tomori Berat
promoted:
none
goals: 311; 3,4 per match
top scorer: Riza Lushta (Sportklub T.) 25 goals

National Cup
it started on December 11th, 1938

Index

© Giovanni Armillotta, 2000