GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve tė Shqipėrisė. Vitet ’40 [The History of Albanian Football Championships. The Fourties, 2000]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1949
National Championship
Second Division
Republic Cup

National Championship
(start: March 27th; finished: July 31st, 1949)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
PARTIZANI TIRANË
16
14
2
0
61
7
30
2
Shkodra
16
12
2
2
55
11
26
3
Durrësi
16
9
2
5
25
14
20
4
Tirana
16
7
2
7
25
19
16
5
Kavaja
16
7
2
7
32
27
16
6
Korça
16
4
4
8
17
41
12
7
Elbasani
16
4
1
11
17
41
9
8
Fieri
16
3
3
10
17
54
9
9
Shijaku
16
1
4
11
13
48
6
-
Vlora (2)
-
-
-
-
-
-
-

Champions of Albania: Partizani Tiranë
relegated:
Shijaku
promoted:
Lezha, Spartaku Pogradec
enrolled the year after: Dinamo Tiranë
goals
: 262; 3,6 per match
top scorer: Loro Boriçi (Partizani) 12 goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000