GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. IV: Vitet 1950-1954
[The History of Albanian Football Championships. Years 1950-1954, 2005]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1950
National Championship
Second Division
Republic Cup

National Championship
(start: February 26th; finished: July 9th, 1950)

Clubs played a regular season of 11 matches (one leg), then the first 6 clubs of regular season played each other home away in Group 1 (one leg; starting with points of regular season); the second 6 played in the same way in Group 2

Regular season

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
Dinamo Tiranë
11
10
0
1
40
4
20
2
Partizani Tiranë
11
10
0
1
57
7
20
3
Shkodra
11
8
1
2
35
8
17
4
Kavaja
11
5
3
3
17
13
13
5
Lezha
11
4
3
4
16
14
11
6
Vlora
11
4
3
4
16
22
11
7
Korça
11
4
2
5
17
24
10
8
Durrësi
11
4
2
5
15
23
10
9
Elbasani
11
3
2
6
10
22
8
10
Tirana
11
2
2
7
16
21
6
11
Fieri
11
3
0
8
16
33
6
12
Spartaku Pogradec
11
0
0
11
6
70
0

Group 1

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
DINAMO TIRANË
16
14
1
1
60
6
29
2
Partizani Tiranë
16
14
1
1
77
10
29
3
Shkodra
16
11
1
4
45
18
23
4
Kavaja
16
6
3
7
21
32
15
5
Lezha
16
5
3
8
20
26
13
6
Vlora
16
5
3
8
20
38
13

Group 2

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
7
Korça
16
8
3
5
31
24
19
8
Durrësi
16
6
3
7
24
31
15
9
Tirana
16
6
2
8
34
24
14
10
Elbasani
16
5
3
8
18
28
13
11
Fieri
16
4
1
11
25
45
9
12
Spartaku Pogradec
16
0
0
16
6
99
0

Champions of Albania: Dinamo Tiranë (g.a.)
relegated:
Lezha, Spartaku Pogradec
promoted:
Berati, Gjirokastra, Spartaku Qyteti Stalin (former Kuçovë), Spartaku Shkodër
goals: 381; 4,0 per match
top scorer: Refik Resmja (Partizani) ? goals

 

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000