GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. IV: Vitet 1950-1954
[The History of Albanian Football Championships. Years 1950-1954, 2005]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1953
National Championship
Second Division

Republic Cup

National Championship
(start: February 1st; finished: May 24th, 1953)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
DINAMO TIRANË
18
14
2
2
41
10
30
2
Partizani Tiranë
18
14
1
3
51
16
29
3
Puna Tiranë
18
14
1
3
47
16
29
4
Puna Shkodër
18
11
2
5
32
19
24
5
Puna Vlorë
18
6
4
8
22
27
16
6
Puna Durrës
18
3
8
7
13
18
14
7
Luftëtari Sh.B.O. "Enver Hoxha" Tiranë
18
5
2
11
18
27
12
8
Puna Korçë
18
5
2
11
14
36
12
9
Dinamo Durrës
18
1
7
10
8
33
9
10
Spartaku Pogradec
18
1
3
14
13
57
5

Play-off between Dinamo Durrës, penultimate in 1st div., and Puna Elbasan (2nd div. runners-up):
Dinamo D.-Puna Elbasan 1-0 (then FShF decided to enlarge from 10 to 12 Clubs in first division, and Puna Elbasan has been also promoted)

Champions of Albania: Dinamo Tiranë
relegated:
Spartaku Pogradec
promoted:
Spartaku Tiranë, Puna Elbasan, Puna Kavajë
goals: 259; 2,9 per match
top scorer: Refik Resmja (Partizani) ? goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000