GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. IV: Vitet 1950-1954
[The History of Albanian Football Championships. Years 1950-1954, 2005]

FEDERATA SHQIPTARE E FUTBOLLIT
and ALBANIAN FOOTBALL CLUBS LOGOS

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1954
National Championship
Second Division

Republic Cup

1954: Ramazan Kuka, the first FIFA Referee of Albania after the Second World War

National Championship
(start: February 28th; finished: July 25th, 1954)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
PARTIZANI TIRANË
22
21
1
0
93
8
43
2
Dinamo Tiranë
22
16
4
2
56
13
36
3
Puna Tiranë
22
14
3
5
47
21
31
4
Puna Shkodër
22
9
5
8
22
28
23
5
Luftëtari Sh.B.O. "Enver Hoxha" Tiranë
22
9
4
9
28
27
22
6
Puna Kavajë
22
9
2
11
28
37
20
7
Puna Vlorë
22
8
4
10
23
32
20
8
Dinamo Durrës
22
7
6
9
21
37
20
9
Puna Durrës
22
5
4
13
15
46
14
10
Spartaku Tiranë
22
4
5
13
26
52
13
11
Puna Korçë
22
4
5
13
16
35
13
12
Puna Elbasan
22
3
3
16
22
61
9

Champions of Albania: Partizani Tiranë
relegated:
none
promoted:
Dinamo Shkodër, Puna Gjirokastër, Tekstilitisti “Stalin” Yzberish, Puna Berat
goals: 397; 3,0 per match
top scorer: Refik Resmja (Partizani) ? goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000