GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. V: Vitet 1955-1959
[The History of Albanian Football Championships. Years 1955-1959, 2007]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1955
National Championship
Second Division

Republic Cup

National Championship
(start: March 6th; finished: November 20th, 1955)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
DINAMO TIRANË
30
25
5
0
74
9
55
2
Partizani Tiranë
30
26
3
1
96
15
55
3
Puna Tiranë
30
16
5
9
50
35
37
4
Dinamo Shkodër
30
13
7
10
46
41
33
5
Puna Shkodër
30
11
10
9
30
22
32
6
Dinamo Durrës
30
10
11
9
34
28
31
7
Puna Vlorë
30
10
11
9
33
37
31
8
Luftëtari Sh.B.O. "Enver Hoxha" Tiranë
30
11
9
10
38
46
31
9
Puna Korçë
30
10
8
12
37
37
28
10
Puna Kavajë
30
8
11
11
37
49
27
11
Tekstilisti "Stalin" Yzberish
30
7
11
12
28
39
25
12
Puna Berat
30
8
9
13
34
53
25
13
Puna Durrës
30
6
11
13
25
40
23
14
Spartaku Tiranë
30
6
10
14
36
46
22
15
Puna Elbasan
30
5
9
16
20
53
19
16
Puna Gjirokastër
30
2
2
26
14
82
6

Champions of Albania: Dinamo Tiranë (g.a.)
relegated:
Spartaku Tiranë, Puna Elbasan, Puna Gjirokastër
promoted:
none
dissolved: Dinamo Shkodër, Dinamo Durrës
not enrolled the year after: Luftëtari i Shkollës së Bashkuar e Oficerëve "Enver Hoxha" Tiranë, Tekstilisti "Stalin" Yzberish
goals
: 632; 2,6 per match
top scorer: Skënder Jareçi (Dinamo) and Refik Resmja (Partizani) 23 goals

Second Division
it didn't play

 

Republic Cup
it didn't play

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000