GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. V: Vitet 1955-1959
[The History of Albanian Football Championships. Years 1955-1959, 2007]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1956
National Championship
Second Division
Republic Cup

National Championship
(start: March 11th; finished: November 8th, 1956)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
DINAMO TIRANË
16
13
3
0
35
8
29
2
Partizani Tiranë
16
10
3
3
37
10
23
3
Puna Tiranë
16
7
3
6
24
19
17
4
Puna Vlorë
16
6
4
6
21
20
16
5
Puna Korçë
16
6
3
7
20
33
15
6
Puna Durrës
16
6
1
9
12
23
13
7
Puna Kavajë
16
4
4
8
21
30
12
8
Puna Shkodër
16
4
4
8
12
19
12
9
Puna Berat
16
3
1
12
11
31
7

Champions of Albania: Dinamo Tiranë
relegated:
Puna Shkodër (g.a.), Puna Berat
promoted:
Spartaku Tiranë
goals: 193; 2,7 per match
top scorer: Refik Resmja (Partizani) 17 goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Republic Cup
not played

Index

© Giovanni Armillotta, 2000