GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. V: Vitet 1955-1959
[The History of Albanian Football Championships. Years 1955-1959, 2007]

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1957
National Championship
Second Division
Republic Cup

National Championship
(start: March 10th; finished: July 3rd, 1957)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
PARTIZANI TIRANE
14
10
3
1
28
7
23
2
Dinamo Tiranë
14
11
1
2
33
8
23
3
Puna Korçë
14
7
3
4
17
15
17
4
Puna Tiranë
14
5
6
3
22
17
16
5
Puna Vlorë
14
4
4
6
20
28
12
6
Puna Durrës
14
5
1
8
25
23
11
7
Puna Kavajë
14
3
2
9
16
35
8
8
Spartaku Tiranë
14
0
2
12
6
34
2

Play-off for title: Partizani T.-Dinamo T. 3-1 (Tiranë), on July 3rd 1957 in Tiranė

Play-off between Puna Kavajë, (7th in 1st div.), and Puna Berat (2nd div. runners-up)
Puna Ka.-Puna B. 0-2 3-1 4-1 (on June 21st, 23rd and 25th, all in Tiranë)

Champions of Albania: Partizani Tiranë
relegated:
Spartaku Tiranë
promoted:
Puna Shkodër
goals: 171; 3,0 per match
top scorer: Refik Resmja (Partizani) 11 goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000