GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. V: Vitet 1955-1959
[The History of Albanian Football Championships. Years 1955-1959, 2007]
 

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1958
National Championship
Second Division
Republic Cup

National Championship
(start: March 9th; finished: June 29th, 1958)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
PARTIZANI TIRANE
14
7
5
2
27
12
19
2
Besa Kavajë
14
7
4
3
17
14
18
3
17 Nëntori Tiranë
14
4
9
1
15
9
17
4
Dinamo Tiranë
14
6
4
4
28
18
16
5
Skënderbeu Korçë
14
3
6
5
9
16
12
6
Vllaznia Shkodër
14
3
5
6
14
22
11
7
Flamurtari Vlorë
14
3
4
7
11
21
10
8
Lokomotiva Durrës
14
3
3
8
11
20
9

Champions of Albania: Partizani Tiranë
relegated:
Lokomotiva Durrës
promoted:
Labinoti Elbasan
goals: 132; 2,4 per match
top scorer: Refik Resmja (Partizani) and Enver Shehu (17 Nëntori) 6 goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000