GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Besnik Dizdari
Historia e Kampionateve të Shqipërisë. Vol. V: Vitet 1955-1959
[The History of Albanian Football Championships. Years 1955-1959, 2007]
 

FEDERATA SHQIPTARE E FUTBOLLIT
and ALBANIAN FOOTBALL CLUBS LOGOS
 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1959
National Championship
Second Division
Republic Cup
I National Spartakiada

National Championship
(start: March 22nd; finished: December 6th, 1959)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
PARTIZANI TIRANË
14
9
5
0
27
6
23
2
17 Nëntori Tiranë
14
8
3
3
20
11
19
3
Dinamo Tiranë
14
4
6
4
16
14
14
4
Flamurtari Vlorë
14
5
4
5
17
15
14
5
Besa Kavajë
14
6
1
7
20
23
13
6
Labinoti Elbasan
14
4
3
7
12
17
11
7
Vllaznia Shkodër
14
3
4
7
13
24
10
8
Skënderbeu Korçë
14
3
2
9
13
28
8

Champions of Albania: Partizani Tiranë
relegated:
none
promoted:
Lokomotiva Durrës, Tomori Berat (after play-offs)
goals: 138; 2,5 per match
top scorer: Stavri Lubonja (Dinamo) 11 goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Republic Cup
not played

 

I National Spartakiada

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

Index

© Giovanni Armillotta, 2000