GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1968
National Championship
Second Division
Third Division
Republic Cup

National Championship

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
17 NËNTORI TIRANË
26
21
3
2
63
20
45
2
Partizani Tiranë
26
19
6
1
62
19
44
3
Dinamo Tiranë
26
18
2
6
68
28
38
4
Vllaznia Shkodër
26
14
6
6
43
23
34
5
Flamurtari Vlorë
26
9
7
10
35
34
25
6
Labinoti Elbasan
26
9
5
12
37
44
23
7
Lokomotiva Durrës
26
7
9
10
22
31
23
8
Skënderbeu Korçë
26
6
9
11
27
32
21
9
Traktori Lushnjë
26
8
5
13
28
40
21
10
Luftëtari Gjirokastër
26
7
7
12
22
51
21
11
Besa Kavajë
26
6
8
12
19
25
20
12
Apolonia Fier
26
4
11
11
24
40
19
13
Tomori Berat
26
6
6
14
19
42
18
14
Ylli i Kuq Pogradec
26
4
4
18
19
59
12

Champions of Albania: 17 Nëntori Tiranë
relegated:
Tomori Berat, Ylli i Kuq Pogradec
promoted:
Tekstilisti “Stalin” Yzberish, Naftëtari Qyteti Stalin
goals: 488; 2,7 per match
top scorer: Skënder Hyka (17 Nëntori) 19 goals

 

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 


Third Division

SOON...!

 

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000