GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1969-70
National Championship
Second Division
Third Division
Republic Cup

National Championship

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
17 NËNTORI TIRANË
26
19
6
1
56
10
44
2
Partizani Tiranë
26
14
10
2
51
19
38
3
Vllaznia Shkodër
26
13
9
4
34
10
35
4
Dinamo Tiranë
26
14
7
5
38
23
35
5
Besa Kavajë
26
10
12
4
32
19
32
6
Labinoti Elbasan
26
10
7
9
30
25
27
7
Skënderbeu Korçë
26
7
13
6
21
20
27
8
Traktori Lushnjë
26
8
11
7
23
27
27
9
Flamurtari Vlorë
26
7
9
10
26
25
23
10
Lokomotiva Durrës
26
5
10
11
17
28
20
11
Luftëtari Gjirokastër
26
5
8
13
22
41
18
12
Apolonia Fier
26
5
7
14
24
42
17
13
Tekstilisti “Stalin” Yzberish
26
3
8
15
24
44
14
14
Naftëtari Qyteti Stalin
26
2
3
21
9
74
7

Champions of Albania: 17 Nëntori Tiranë
relegated:
Tekstilisti “Stalin” Yzberish, Naftëtari Qyteti Stalin
promoted:
Tomori Berat, Besëlidhja Lezhë
goals: 407; 2,2 per match
top scorer: Panajot Pano (Partizani) 17 goals

 

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Third Division
it didn't play

 

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000