GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1972-73
National Championship
Second Division
Third Division
Republic Cup

National Championship
(start: September, 1972; finished: June 17th, 1973)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
DINAMO TIRANË
26
16
9
1
38
11
41
2
Partizani Tiranë
26
12
10
4
44
17
34
3
Besa Kavajë
26
12
10
4
33
17
34
4
Vllaznia Shkodër
26
12
9
5
39
24
33
5
Traktori Lushnjë
26
10
9
7
22
25
29
6
Flamurtari Vlorë
26
9
8
9
32
31
26
7
Labinoti Elbasan
26
6
12
8
27
29
24
8
Shkëndija Tiranë
26
6
11
9
19
24
23
9
Luftëtari Gjirokastër
26
6
10
10
25
32
22
10
Skënderbeu Korçë
26
6
10
10
14
22
22
11
17 Nëntori Tiranë
26
8
5
13
23
30
21
12
Besëlidhja Lezhë
26
4
12
10
12
24
20
13
Lokomotiva Durrës 26
4
11
11
21
33
19
14
Apolonia Fier 26
6
4
16
17
47
16

Champions of Albania: Dinamo Tiranë
relegated:
Apolonia Fier
promoted:
Naftëtari Qyteti Stalin
goals: 366; 2,0 per match
top scorer: Ilir Përnaska (Dinamo) 12 goals

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Third Division
it didn't play

 

Republic Cup

SOON...!

Index

© Giovanni Armillotta, 2000