GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1973-74
National Championship
Second Division
Third Division
Republic Cup
III National Spartakiada

National Championship
(start: September 16th, 1973; finished: June 9th, 1974)

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
VLLAZNIA SHKODËR
26
16
5
5
38
18
37
2
Partizani Tiranë
26
13
9
4
37
16
35
3
Besa Kavajë
26
8
14
4
21
15
30
4
Dinamo Tiranë
26
11
6
9
24
19
28
5
Flamurtari Vlorë
26
9
10
7
24
24
28
6
Shkëndija Tiranë
26
8
10
8
23
23
26
7
Labinoti Elbasan
26
7
10
9
21
20
24
8
Traktori Lushnjë
26
6
12
8
21
30
24
9
Skënderbeu Korçë
26
8
7
11
15
20
23
10
Lokomotiva Durrës
26
7
9
10
17
23
23
11
Naftëtari Qyteti Stalin
26
6
10
10
16
24
22
12
Besëlidhja Lezhë
26
6
10
10
14
23
22
13
17 Nëntori Tiranë 26
7
7
12
21
28
21
14
Luftëtari Gjirokastër 26
5
11
10
13
22
21

Play-off between 17 Nëntori Tiranë, 13th for goal-difference in 1st div., and Apolonia Fier (2nd div. runners-up), in Fier (June 12th) and Tiranë (June 16th, 1974): Apolonia F.-17 Nëntori T. 0-0 0-2

Champions of Albania: Vllaznia Shkodër
relegated:
Luftëtari Gjirokastër
promoted:
Punëtori Patos
goals: 305; 1,7 per match
top scorer: Ilir Përnaska (Dinamo) 19 goals

 

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 


Third Division

SOON...!

 

Republic Cup

SOON...!

 

III National Spartakiada

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000