GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1976-77
National Championship
Second Division
Third Division
Republic Cup

National Championship
(start: September 4th, 1976; finished: June 12th, 1977)

Clubs played a regular season of 22 matches (11 home and 11 away), then the first 6 clubs of regular season played each other home away in Group 1 (starting with points of regular season); the second 6 played in the same way in Group 2

Regular season

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
Dinamo Tiranë
22
10
8
4
31
16
28
2
Skënderbeu Korçë
22
10
8
4
25
16
28
3
Vllaznia Shkodër
22
11
5
6
34
23
27
4
Partizani Tiranë
22
8
10
4
24
15
26
5
Lokomotiva Durrës (g.d.)
22
7
9
6
20
17
23
6
17 Nëntori Tiranë (g.d.)
22
10
3
9
21
22
23
7
Traktori Lushnjë
22
8
7
7
17
21
23
8
Labinoti Elbasan
22
6
8
8
19
19
20
9
Luftëtari Gjirokastër
22
6
6
10
19
26
18
10
Flamurtari Vlorë
22
6
5
11
20
31
17
11
Besa Kavajë
22
4
9
4
12
23
17
12
Shkëndija Tiranë
22
4
6
12
11
24
14

Group 1

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
DINAMO TIRANË
32
16
12
4
46
24
44
2
Skënderbeu Korçë
32
14
12
6
33
22
40
3
Vllaznia Shkodër
32
15
7
10
48
34
37
4
Partizani Tiranë
32
10
13
9
32
27
33
5
17 Nëntori Tiranë
32
14
5
13
31
31
33
6
Lokomotiva Durrës
32
9
10
13
27
33
28


Group 2

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
7
Luftëtari Gjirokastër
32
9
11
12
28
32
29
8
Labinoti Elbasan
32
9
11
12
25
29
29
9
Flamurtari Vlorë
32
9
11
12
36
41
29
10
Traktori Lushnjë
32
9
11
12
23
33
29
11
Shkëndija Tiranë
32
8
11
13
19
29
27
12
Besa Kavajë
32
6
14
12
16
29
26


Champions of Albania: Dinamo Tiranë
relegated:
Besa Kavajë
promoted:
Tomori Berat
goals: 364; 1,9 per match
top scorer: Agim Murati (Partizani) 12 goals

 

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 


Third Division

SOON...!

 

Republic Cup

SOON...!

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000