GIOVANNI ARMILLOTTA ON LINE PËR SHQIPTARËT

Uploaded: July 15th, 2009

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

ALBANIAN FOOTBALL SEASON 1988-89
National Championship
Second Division
Third Division and Districts Division
Republic Cup
V National Spartakiada

National Championship
Clubs played a regular season of 22 matches (11 home and 11 away), then the first 6 clubs of regular season played each other home away in Group A (starting with points of regular season); the second 6 played in the same way in Group B
(start: August 20th, 1988; finished: June 4th, 1989)

Regular season

No.
Club
P
W
D
L
A P
Pts
1
17 Nëntori Tiranë
22
14
4
4
39 18
32
2
Partizani Tiranë
22
13
4
5
33 17
30
3
Dinamo Tiranë
22
12
6
4
29 19
30
4
Apolonia Fier
22
10
7
5
29 10
27
5
Besëlidhja Lezhë
22
10
4
8
28 24
24
6
Labinoti Elbasan
22
9
5
8
27 25
23
7
Vllaznia Shkodër 22
9
4
9
28 26
22
8
Flamurtari Vlorë 22
9
2
11
26 30
20
9
Lokomotiva Durrës 22
5
6
11
16 31
16
10
Besa Kavajë 22
7
1
14
27 36
15
11
Skënderbeu Korçë 22
4
6
12
14 30
14
12
Traktori Lushnjë 22
3
5
14
12 42
11

Group A

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
1
17 NËNTORI TIRANË
32
21
6
5
58
25
48
2
Partizani Tiranë
32
18
9
5
48
23
45
3
Dinamo Tiranë
32
16
10
6
46
31
42
4
Apolonia Fier
32
12
9
11
36
24
33
5
Labinoti Elbasan
32
12
7
13
37
37
31
6
Besëlidhja Lezhë
32
10
7
15
33
46
27

Group B

No.
Club
P
W
D
L
A
P
Pts
7
Vllaznia Shkodër
32
14
9
9
46
33
37
8
Flamurtari Vlorë
32
13
6
13
33
36
32
9
Besa Kavajë
32
11
4
17
36
47
26
10
Lokomotiva Durrës
32
7
11
14
26
40
25
11
Skënderbeu Korçë
32
6
9
17
21
43
21
12
Traktori Lushnjë
32
4
9
19
19
54
17

Champions of Albania: 17 Nëntori Tiranë
relegated: Skënderbeu Korçë, Traktori Lushnjë
goals: 439; 2,3 per match
top scorer: Agustin Kola (17 Nëntori) 19 goals

 

Second Division

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 


Third Division

SOON...!

 

Republic Cup

SOON...!

 

Super Cup

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

VI National Spartakiada

The new book of Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisė sė dytė (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar — Almanacco della Serie B (1930/2008-09) e del calcio albanese — Yearbook of Football Second National Level (1930/2008-09) and of Albanian Soccer

 

Index

© Giovanni Armillotta, 2000